SmsOnay.org

Ücretsiz Sanal Numara Almak için Kullanabileceğiniz 5 Uluslararası Hizmet Sağlayıcı

Türkiye’de sanal Numara almak son derece basit bunun için pek çok ulusal servis hizöeti sunan firma var. SmsOnay’da bu firmaların başında yer almakta. Türkiye’de sms onay hizmeti kullanan kişi sayısı Dünya ortalamasının 2.5 katı iken Avrupa ortalamasının da oldukça üstündedir.  Bunun en büyük nedeni Türkiye’deki genç nesil ve kullanıcıların internet kullanımıdır. 2022 yılında 16-24 yaş arası gençlerin %95,5’i, 25-34 yaş arası gençlerin ise % 96,5’i son 3 ayda internet kullandığını söylemiştir. Dergipark

Özellikle genç kullanıcılar internette farklı uygulama ve hizmetler ile gelir elde etmek yada sosyal uygulamalardan yararlanmak amacı ile birden fazla cep numarasına ( sanal numara ) ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle çok sayıda kişi kendi telefonu dışında farklı numaralar kullanma ihtiyacı içindedir.

Sanal Numaralar Neden Kullanılır?

Tek kullanımlık sanal numara satış hizmetleri genellikle çeşitli çevrimiçi platformlar ve uygulamaları kullanmak isteyen kullanıcılar tarafından kullanılır. Ayrıca sosyal medya hizmetleri sunan ajanslar da sıklıkla bu hizmeti kullanmaktadır. İşte bu tür hizmetlerin neden tercih edildiği bazı temel nedenler:

Üyelik ve Doğrulama: Birçok çevrimiçi platform, yeni kullanıcıların kaydolması ve hesaplarını doğrulaması için telefon numarası doğrulaması gerektirir. Tek kullanımlık SMS onay hizmetleri, bu tür doğrulamaları gerçekleştirmek için kullanılır. Kullanıcılar bir doğrulama kodu alarak hesaplarını doğrulayabilirler.

Güvenlik: Tek kullanımlık SMS onay hizmetleri, hesap güvenliğini artırmak için kullanılır. Çift faktörlü kimlik doğrulama gibi güvenlik önlemlerinde, kullanıcıların telefon numaralarına gönderilen doğrulama kodları kullanılır. Özellikle çoklu sosyal medya platformu kullanan kişiler ya da aynı şekilde çoklu telefon uygulamaları kullanan kişiler tarafından sıklıkla kullanılır zira çoklu hesaplarda kimlik bilgileri farklı şekilde yazılabilir bu da kişilerin kimlik bilgi güvenliğini sağlamasına katkı sağlar.

Spam ve Sahte Hesap Oluşturmak: Platformlar, spam hesaplarını ve sahte hesapları engellemek için telefon numarası doğrulamasını kullanır. Tek kullanımlık SMS doğrulama, gerçek ve doğrulanmış kullanıcıların platforma erişimini sağlar. Böylece Profesyonel olarak SMM gibi hizmetleri sunanlar sahte 1.000’lerce hesap açabilir. Farklı telefon numaraları ile farklı hesaplar açmak ve bu hesapları kullanmak, çok daha ekonomik ve kolaydır.

Tek Kullanımlık İşlemler: Bazı platformlar veya uygulamalar, tek kullanımlık SMS doğrulaması kullanarak kullanıcıların belirli işlemleri yapmasını sağlar. Örneğin, bankacılık işlemleri veya ödeme doğrulamaları için kullanılabilirler. Farklı hesaplarda hesap gizliliğini korumak ya da  farklı işlemler için kullanılabilmektedir.

Kişisel Bilgi Koruma: Kullanıcıların kişisel bilgilerinin korunması amacıyla, platformlar ve uygulamalar, tek kullanımlık SMS doğrulamasıyla kullanıcıların kimliklerini doğrularlar. Bu, hesapların güvenliğini artırır ve dolandırıcılık riskini azaltır.

Bu nedenlerle, çevrimiçi platformlar, uygulamalar ve diğer dijital servisler genellikle tek kullanımlık SMS onay hizmetlerini kullanarak kullanıcı doğrulaması ve güvenlik önlemleri sağlarlar.

En çok Kullanılan Platformlar

Sanal numaralar en çok;

Whatsapp

İnstagram

Facebook

Twitter

Google ( Gmail ve diğer platformları)

OnlyFans

Bankacılık Uygulamaları

Mobil Oyunlar

Mobil uygulamalar gibi platformlarda kullanılmaktadır.

Sanal Numara Almak için Kullanabileceğiniz Ücretsiz Uygulamalar

Bu yazımızda sizlere Ücretsiz sanal numara kullanımı hakkında kullanabileceğiniz yurt dışı kaynaklı 5 farklı hizmet sağlayıcı hakkında bilgi vereceğiz.

Virtual Phone

Virtual Phone web sitesi en eski farklı ve uluslar arası telefon numaraları kullanmak isteyenler için kullanılabilecek önemli alternatiflerden birisi. 50’den fazla farklı ülkenin telefon numarasını kullanabileceğiniz bu web sitesinde; Yazılımsal telefon görüşmesi (SoftPhone), Çağrı yönlendirme, IVR, Arama kaydı, Sesli Canlı Sohbet, SMS, Çağrı Programı, Sesli Posta ve Faks hizmetleri vermekte.

  1. Sanal Telefon Numaraları: Müşterilere sanal telefon numaraları sağlayabilirler. Bu, işletmelerin farklı coğrafi bölgelerde varlık göstermelerine ve müşterilerle iletişim kurmalarına olanak tanır.
  2. Çağrı Yönlendirme ve Otomatik Yanıt: Gelen çağrıları yönlendirme, sesli mesaj bırakma, otomatik yanıt sistemleri gibi özellikleri içeren sanal telefon sistemleri sunabilirler.
  3. VoIP Hizmetleri: İnternet üzerinden sesli ve video görüşmeleri sağlayan VoIP hizmetleri sunabilirler.
  4. Mobil Uygulamalar: Sanal telefon hizmetlerini mobil cihazlar üzerinden kullanılabilir kılan mobil uygulamalar geliştirebilirler.

Fiyatlara baktığımızda paket şeklinde hizmet verildiğini görüyoruz. Aylık hizmetlerde sabit ücretler ile yukarıda saydığımız farklı hizmetleri ücretli olarak yada başlangıç paketinde ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Olumlu: Ücretsiz olarak kullanım hakkı sunan bir demo hesabı bulunmakta. Türkiye’den sorunsuz olarak giriş yapılabilmekte.

Başlangıç paket fiyatı özellikle ajanslar için Türkiye’de bile uygun fiyata alınabilir.

Olumsuz: Tek bir hizmeti ya da tek bir sanal numarayı satın alamıyorsunuz. Ayrıca istediğiniz ülkeler için de farklı bir ödeme opsiyonu bulunmamakta. Aylık paketlerle çalışması bireysel ve tek hizmet talebinde bulunanlar için avantajlı değil.

blacktel.io

Blacktel.io, sanal telefon hizmetleri sunan bir web sitesidir. Bu tür siteler genellikle işletmeler ve bireyler için sanal telefon numaraları, VoIP çözümleri ve iletişim hizmeti sunan bu uygulama.  Farklı ülkeler için hem sesli telefon görüşmesi, hem de sms onayı için telefon numarası alabiliyorsunuz. Türkiye’de hizmet sunan firmalara göre daha pahalı olması nedeni ile bireysel müşteriler yerine daha çok kurumsal müşterilerin tercih edebileceği bir site.

Olumlu: Her bir servis ya da ülke için farklı fiyatlar ile alım yapılabilmekte. Ayrıca Sms Onay hizmetini belirli bir limit dahilinde ücretsiz sunuyor.

Olumsuz: Türkiye’den Vpn ile girilebilecek bir web sitesi zira CloudFlare gibi Spam önleyici programlar tarafından sürekli tarayıcınız tarafından engellenebilmektedir. Ücretsiz bir demo hesabı bulunmuyor ödeme yapmadan ücretsiz bir demo hesabı tanımlamıyor.

 (Uygulama) Numero eSIM: Virtual Number 

Eğer bir uygulama’da Sms Numara almak istiyorsanız Aple Store’de yer alan Numero eSIM sizin için uygun olabilir. Şu an için 3.5 dolar gibi bir ödeme ile dünyanın farklı ülkelerinden tek kullanımlık cep telefonu numaraları satın alabilir ve bu numaralar ile farklı uygulamalara kayıt olabilirsiniz.

3.000 ‘den fazla yorum alan ve ortalama 4.1 puan alan uygulama kullanıcılar tarafından oldukça memnun kalınan bir uygulama. Uygulamanın bizim için en önemli kısmı Türkçe menüsünün bulunması. Ücretsiz olarak uygulamayı indirebileceğiniz Numero eSIM, sadece hizmet alacağınız servislerde tek bir sms için ödeme yapabileceğiniz bu nedenle de oldukça avantajlı bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Olumlu: Türkçe kullanımı büyük bir avantaj, ayrıca ücretsiz olarak kayıt olunabiliyor. App Store ve Google Play’de kullanılabiliyor. Kullan satın al modeli olduğu için aylık paketler yok. İhtiyacınıza göre satın alabiliyorsunuz.

Olumsuz: Uygulamadaki fiyatlar Türkiye’deki hizmet sağlayıcılar örn: smsOnay.org  ile kıyaslandığında oldukça yüksek.

Zadarma

Uluslararası firmalar arasında benim en çok  sevdiğim ve kullanılabilirliği açısından en iyi arayüze sahip olan hizmet sağlayıcının Zadarma olduğunu söylüyebiliriz.

Telefon numarası, Telefon araması ve sms gibi ayrı servisler için farklı fiyatlandırma sunan ayrıca her ülke için de fiyat skalasının değiştiği Zadarma’da oldukça uygun fiyatlara tek kullanımlık sanal numaralar alabilir, farklı bir ülke numarasından telefon ile görüşebilir ya da sadece sms hizmetinden faydalanabilirsiniz.

Arayüzü son derece basit ve kolay kullanabilir olan Web sitesinde ayrıca, ses analizi, tıkla konuş özelliği, Video konferans gibi hizmetler de bulunmakta.

Olumlu: Türkçe kullanım paneli, Türkiye’ye özgü değişken fiyatlar, Kolay arayüz desteği, destek sisteminin gelişmiş ve hızlı olması ve en önemlisi Türkiye için son derece uygun fiyat politikası.

Olumsuz: Arayüzde bazı servisler Türkçe kullanılmıyor.

Telnum.Net

Bilinen en eski ve en ünlü Sanal numara hizmeti veren site’nin Telnum olduğunu söylesek sanırım yanlış olmaz. Sadece sms değil 10’dan fazla farklı servis hizmeti veren Telnum.net bireysel kullanıcılardan ziyade, hizmet sağlayıcılar, bayiler, ajanslar ve kurumlar için daha kullanılabilir fiyat/ hizmet anlayışı ile işlemekte. Paket fiyatlarının geçerli olduğu sitede bireysel ve tek kullanımlık sms hizmeti satın almanız mümkün değil.

Olumlu: Kurumsal yapı, farklı ve kusursuz alt yapı, pek çok servisi tek bir hizmet altında kullanabilme.

Olumsuz: Bireysel müşteriler için uygun değil. Fiyatları oldukça pahalı.

Son Yazılar